• Afhalen na 2 uur in een winkel met voorraad
 • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
 • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
 • Afhalen na 2 uur in een winkel met voorraad
 • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
 • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
 1. Boeken
 2. Non-fictie
 3. Recht
 4. Privaatrecht & Burgerlijk recht
 5. Handboek Buitencontractueel Aansprakelijkheidsrecht

Handboek Buitencontractueel Aansprakelijkheidsrecht

Thierry Vansweevelt, Britt Weyts
Hardcover | Nederlands
€ 195,00
+ 390 punten
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 25 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Dit boek is een echt handboek, een ware verhandeling van kennis en kunde. Een verhelderend overzicht van de buitencontractuele aansprakelijkheid in Belgi, waarin alle onderwerpen aan bod komen die voor juristen in de praktijk of in hun studie relevant zijn, gekruid met kritische en persoonlijke stellingen.
Naast een grondige juridische analyse van dit rechtsdomein, wordt het buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht in dit boek in een breder kader geplaatst en gesitueerd t.a.v. de sociale zekerheid en de verzekeringen. Ook de verhouding tot het straf(proces)recht en de contractuele aansprakelijkheid (samenloop en coxistentie) komt uitgebreid aan bod. Het kernstuk van het werk, m.n. de aansprakelijkheid voor eigen gedrag, voor andermans gedrag en voor zaken wordt heel uitvoerig besproken en diepgaand geanalyseerd. Vervolgens komen de schade en de schadeloosstelling aan bod, evenals het causaal verband (met o.a. de equivalentietheorie, het bewijs, de pluraliteit van oorzaken, enz.). Zelfs aan de werking van exoneratie- en vrijwaringsbedingen - een hoofdstuk dat men normaliter in een boek over verbintenissenrecht verwacht - wordt ruim aandacht geschonken.
De explosie van rechtspraak en rechtsleer heeft de auteurs ertoe gedwongen een selectie te maken. Vanzelfsprekend ging de aandacht naar meer recente publicaties en uitspraken. Maar ook oudere rechtsleer of rechtspraak wordt soms verwerkt wanneer die nog steeds relevant is, bv. omdat een historisch inzicht van belang is of omdat in die oudere bronnen een origineel en/of interessant idee ontsproten is.
Om de omvang van dit referentiewerk binnen redelijke perken te houden, werden buitenlandse bronnen slechts sporadisch gebruikt, meestal daar waar het Belgische recht tekort schiet.
Dit handboek is een onmisbaar en waardevol naslagwerk voor iedere jurist, in het bijzonder iedere advocaat, notaris, magistraat, bedrijfs- en verzekeringsjurist, of student, die met deze belangrijke rechtstak in contact komt.

Thierry Vansweevelt is gewoon hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen. Hij doceert Aansprakelijkheidsrecht en risicoverzekeringen (dagstudenten) en Gezondheidsrecht. Zijn proefschrift De civielrechtelijke aansprakelijkheid van de geneesheer en het ziekenhuis werd bekroond met de prestigieuze Fernand Collin-Prijs 1992. Voor zijn gehele oeuvre ontving hij de Prijs Onderzoeksraad UA. Van 2003 tot 2006 was hij Decaan van de rechtsfaculteit UA. Hij is advocaat in het kantoor Dewallens & Partners.
Britt Weyts is hoofddocent aan de Universiteit Antwerpen. Zij doceert Aansprakelijkheidsrecht en risicoverzekeringen (avondstudenten), Verzekeringsrecht en Evaluatie van menselijke schade. Haar proefschrift De fout van het slachtoffer in het buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht werd bekroond met de prestigieuze Fernand Collin-Prijs 2004. Zij is advocaat in het kantoor Linklaters

Specificaties

Toon meer
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.

Uitgebreide specificaties

Betrokkenen

Inhoud

 • Aantal bladzijden: 935
 • Taal: Nederlands

Eigenschappen

 • Productcode (EAN): 9789400000001
 • Verschijningsdatum: 19/11/2009
 • Uitvoering: Hardcover
 • Afmetingen: 165 mm x 246 mm
 • Gewicht: 1645 g