• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Food Mycology

A Multifaceted Approach to Fungi and Food

Hardcover | Engels | Mycology | nr. 25
€ 396,95
+ 793 punten
Levering 2 à 3 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

For millennia, the presence of fungi in food has been both boon and bane to food stores. Fungi can spoil large quantities of food and produce dangerous toxins that threaten human health; however, fungal spoilage in certain foods can produce a unique, highly prized food source and there are some very effective fungal derived medicines. A thorough understanding of the vast body of knowledge relating to food mycology requires an inclusive volume that covers both the beneficial and detrimental roles of fungi in our food supply.

Richly illustrated with full-color images and edited by award winning scientists, Food Mycology: A Multifaceted Approach to Fungi and Food is a comprehensive overview of the many aspects of mycology research. Beginning with post-harvest problems that can include the fungal infection of living crops, the book discusses the high level of communication between plants and fungi and novel techniques currently used to detect a fungal invasion. The second part addresses the fungal spore as a distribution vehicle and the ability of certain spores to survive pasteurization. Certain fungi produce dangerous mycotoxins and part three explains this mechanism, its effects, and the precise identification of mycotoxin-producing fungi. The fourth part considers the parameters and limitations of fungal hyperproduction of enzymes and other metabolites. Devoting considerable space to fungal spoilage, part five explores fungal growth dynamics, molecular detection techniques, and the role of fungal volatiles highlighting wine, cheese, and sausages as exemplar products. The book concludes with edible fungi as tempe, mycoprotein, and the edible fungi hallmark, the fruit bodies.

Bringing together many different areas in the study of fungi in food, Food Mycology: A Multifaceted Approach to Fungi and Food provides a rare single source reference to the still underestimated role of fungi in daily food.

Specificaties

Betrokkenen

Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
428
Taal:
Engels
Reeks:
Reeksnummer:
nr. 25

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9780849398186
Verschijningsdatum:
26/06/2007
Uitvoering:
Hardcover
Bestandsformaat:
Ongenaaid / garenloos gebonden
Afmetingen:
181 mm x 262 mm
Gewicht:
925 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 793 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
MUST-HAVES

Hier bloeit iets

Nu dubbele punten op onze selectie nieuwe titels
MUST-HAVES
Hier bloeit iets
AANGERADEN

Onze cadeautips

voor Vaderdag
AANGERADEN
Onze cadeautips voor Vaderdag
VADERDAG ACTIE

Alleen in onze winkels: kortingsbon van € 10 voor e-books

bij een Vivlio e-reader
VADERDAG ACTIE
Vivlio e-reader + € 10 aan e-books
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.