Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Fenugreek is one of the well known spices in human food. Its seeds and green leaves are used in food as well as in medicinal application. There are different varieties of fenugreek plan to cultivate based on soil and climatic conditions. The seeds of kasturi methi contain higher amount of cardiac glycoside and steroid whereas moderate amount of flavonoids and terpenoids. Flavonoids and steroids were present in all genotypes whereas tannin was only present in kasturi methi. The genotypes JFG.250 and JFG.266 contain higher amount of flavonoids, cardiac glycoside and terpenoids. Kasturi methi registered with higher RWC, phenol, crude protein and Total antioxidant activity. Seeds of PEB have maximum ash and free amino acids. From bio-molecular analysis of leaf it can be concluded from present experiment that JFG.256 recorded higher amount of flavonoids, cardiac glycosides, steroids and phenol content. Leaves of PEB possess higher content of protein, chlorophyll and carotenoids. Kasturi methi contain higher amount of total antioxidant activity. Thus these genotypes may be further use as breeding purpose for it's higher nutraceutical values.