Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Aimed at economic anthropologists and scholars of tropical human ecology, this monograph details the food provisioning system of the maritime Guaymi of the Bocas del Toro Archipelago in the rural Caribbean of Panama and attempts to situate the Guaymi within a larger theoretical context related to non-domesticated provisioning and suggests how anthropologists should think about people who engage in foraging activity, but not exclusively.The maritime Guaymi have for decades been identified as subsistence farmers but have also hunted and fished the forests and seas to gain essential and substantial items of sustenance. This diachronic study details multiple facets of the Guaymi food production system and proposes that micro-economic provisioning clusters exist and serve as adaptive mechanisms.The discovery and examination of the maritime Guaymi food production system informs on a larger theoretical construct concerning the concept of part-time foragers .Using the Guaymi as an ethnographic example, a foraging continuum is identified and assessed and perspectives on how anthropology can begin to evaluate this sustenance group is proposed.