Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Salinity intrusion is one of the greatest environmental issues in Bangladesh. The impacts of salinity intrusion on food production of coastal districts are likely to severe. In these area salinity intrudes by natural processess such as recent past super cyclone-Sidr, Aila and floods and by the artifical process for shrimp farming. This study is mainly based on primary information through focus group discussions, personal interview, field visits, institutional consultations etc. and secondary information. The present major cropping pattern is the single crop and multi crops are the minor. The major crops are paddy such Aus, Aman and Boro and wheat, potato, sugarcane, garlic, onion, chili and vegetables etc. The previous major cropping pattern is double crops and single crop is the minor. Three decades ago salinity intrusion rate was very low as that time salinity intrudes only by natural process. The agricultural land is decreasing and shifting into shrimp farming and settlement for the population growth, flood and river erosion. The present yields of rice have decreased comparing to previous time because of salinity intrusion by natural and artificial process.