Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
En la actualidad la papa es consumida en casi todos los pueblos del Mundo, y es, junto al trigo, maíz y arroz uno de los cuatro cultivos básicos en la alimentación humana. Antecedentes mundiales de 1991-1993 señalan que 275,4 millones de toneladas se produjeron en 18,13 millones de hectáreas, con un rendimiento promedio de 15 t·ha-1. Los 5 principales países productores de papa en el mundo en el año 2003 fueron: China 55.813.331 t, Rusia 35.500.000 t, India 24.000.000 t, Estados Unidos 20.821.930 t y Ucrania 17.505.000 t, estos cinco países concentraron el 53% de los 311 millones de toneladas que se produjeron. En la empresa La Cuba las labores agrícolas al cultivo de la papa se realizan de forma mecanizada, esto implica un alto consumo de energía, que podría ser improductivo si no se explota la maquinaria eficientemente. El objetivo de este libro consiste en evaluar la energía consumida en la mecanización del cultivo de la papa a través de la metodología establecida, para la selección de la tecnología mecanizada de mejor productividad energética.