Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Monosodium glutamate (MSG) is a commonly used food additive. In spite of wide usage of MSG in various areas, there are many problems associated with it. Here, is an effort to understand various steps in MSG toxicity by studying the effect of MSG on Drosophila melanogaster as model organism. Our study primarily aimed to assess genotoxicity spanning two generations that occur upon exposure to MSG. So, using salivary glands we studied not only the cytotoxicity, but also effect on morphological integrity of chromosomes & transcription of specific genes. Results of genotoxicity assay clearly indicated the effect of chronic exposure to MSG on overall wing development of Drosophila. The effects of MSG were less severe in F1 generation but much high in F2 generation. This suggests that MSG might have caused a new mutation which is recessive in its action. This work for the first time showed the potential of MSG to induce altered phenotype in Drosophila.