Muntkundige, verzamelaar en historicus Harney neemt je in De schatkist van Rome mee langs de opkomst en ondergang van het Romeinse Rijk, verteld aan de hand van twaalf bijzondere munten
Al eeuwen hebben munten een speciale aantrekkingskracht op ons. Ze werden ooit bedacht als handig ruilmiddel, maar veranderden al snel in miniatuurmeesterwerken waarop verhalen over onze eigen cultuur worden verteld en gevierd. Tot op de dag van vandaag gebruiken we ze om te betalen maar ook om bijzondere momenten te memoreren.
Vanaf de dag dat hij zijn eerste Romeinse munt van zijn vader kreeg, is Gareth Harney geboeid door hoe oude munten ons verbinden met het verre verleden. Lang voor het internet of de drukpers bestond, vormden munten de eerste massamedia die de mensheid met elkaar lieten communiceren. Tegenwoordig fungeren ze als tijdcapsules die gezichten, monumenten, triomfen en tragedies van lang vervlogen werelden dichtbij brengen.
Via twaalf bijzondere munten wekt De schatkist van Rome de dramatische opkomst en ondergang van een van de grootste supermachten in onze geschiedenis tot leven. Van een paar hutten op een Italiaanse heuveltop tot een allesoverheersend rijk op drie continenten: Romes epische verhaal wordt verteld via haar munten. Door ze te bestuderen zijn we onder meer getuige van de moord op Caesar, van een dag in het Colosseum en van de komst van de barbaren.
We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.