• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
Omwille van de aangepaste douaneformaliteiten m.b.t. de Brexit, is de levertermijn van Engelstalige boeken op dit moment iets langer. Onze excuses voor het ongemak.
  • Winkels
  • Verlanglijstje
  • Winkelmandje

De oorlogskeuken

vrouwen aan het thuisfront

Eddie Niesten
Boek | Nederlands
€ 24,90
+ 49 punten
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 25
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Haal af binnen de 5 werkdagen nadat je bestelling klaarligt

Omschrijving

Meestal wordt bij een overwinning (of nederlaag) het belang van het militaire aspect sterk benadrukt. Dat gaat natuurlijk ook op vermits een superieur leger en dito strategie van doorslaggevende aard zijn. Veelal echter verdwijnen de inspanningen van vrouwen aan het ‘thuisfront’ in de plooien van de geschiedenis.

Beide wereldoorlogen hebben bewezen dat een militaire inspanning op langere termijn pas tot resultaten leidt als het thuisfront overeind blijft. Naast de talloze vrouwen die daadwerkelijk ingeschakeld werden in de oorlogvoering zelf en de (militaire) industrie, waren er de miljoenen die de binnenlandse stabiliteit garandeerden door hun dagelijkse inspanningen in de eigen huiskring. Want van daaruit werd een sterke gemeenschap gesmeed, onmisbaar in elke oorlogsvoering.

Dat zij hiervoor enorme inspanningen hebben moeten leveren, is pas de laatste jaren zichtbaarder geworden. En dan bleek eens te meer hoe bescheiden zij zijn geweest al die tijd. Zovele decennia na de Tweede Wereldoorlog fungeert dit kook- en leesboek, met authentieke recepten van toen, als huldeboek.

Eddie Niesten (° Maastricht) studeerde talen, communicatie, buitenlandse politiek en marketing aan de universiteiten van Antwerpen, Brussel en Hasselt. Hij was verbonden aan een onderzoekscentrum in Leuven, waar hij vooral de ontwikkeling van voeding door de eeuwen heen bestudeerde. Hierover schreef hij verscheidene boeken en artikelen. Hij geeft lezingen, workshops en opleidingen rond diverse historische thema’s. Ook is hij oprichter van het ‘Centrum voor Eet- en Drinkcultuur’, onderdeel van ‘Het huis van het Goeie Leven’, gevestigd in Tongeren, met onder meer een zeer uitgebreide culinaire bibliotheek.

ISBN: 9789463712057

Specificaties

  • Productcode (EAN): 9789463712057
  • Verschijningsdatum: 18/03/2020
  • Aantal bladzijden: 165
  • Uitgeverij: Gompel&Svacina Bv
Toon meer

Beoordelingen

Uitgebreide specificaties

Betrokkenen

Inhoud

  • Aantal bladzijden: 165
  • Productcode (EAN): 9789463712057
  • Taal: Nederlands
  • Verschijningsdatum: 18/03/2020