Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Meestal wordt bij een overwinning (of nederlaag) het belang van het militaire aspect sterk benadrukt. Dat gaat natuurlijk ook op vermits een superieur leger en dito strategie van doorslaggevende aard zijn. Veelal echter verdwijnen de inspanningen van vrouwen aan het ‘thuisfront’ in de plooien van de geschiedenis.
Beide wereldoorlogen hebben bewezen dat een militaire inspanning op langere termijn pas tot resultaten leidt als het thuisfront overeind blijft. Naast de talloze vrouwen die daadwerkelijk ingeschakeld werden in de oorlogvoering zelf en de (militaire) industrie, waren er de miljoenen die de binnenlandse stabiliteit garandeerden door hun dagelijkse inspanningen in de eigen huiskring. Want van daaruit werd een sterke gemeenschap gesmeed, onmisbaar in elke oorlogsvoering.
Dat zij hiervoor enorme inspanningen hebben moeten leveren, is pas de laatste jaren zichtbaarder geworden. En dan bleek eens te meer hoe bescheiden zij zijn geweest al die tijd. Zovele decennia na de Tweede Wereldoorlog fungeert dit kook- en leesboek, met authentieke recepten van toen, als huldeboek.
Eddie Niesten (° Maastricht) studeerde talen, communicatie, buitenlandse politiek en marketing aan de universiteiten van Antwerpen, Brussel en Hasselt. Hij was verbonden aan een onderzoekscentrum in Leuven, waar hij vooral de ontwikkeling van voeding door de eeuwen heen bestudeerde. Hierover schreef hij verscheidene boeken en artikelen. Hij geeft lezingen, workshops en opleidingen rond diverse historische thema’s. Ook is hij oprichter van het ‘Centrum voor Eet- en Drinkcultuur’, onderdeel van ‘Het huis van het Goeie Leven’, gevestigd in Tongeren, met onder meer een zeer uitgebreide culinaire bibliotheek.