• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
Omwille van de aangepaste douaneformaliteiten m.b.t. de Brexit, is de levertermijn van Engelstalige boeken op dit moment iets langer. Onze excuses voor het ongemak.
  • Winkels
  • Verlanglijstje
  • Winkelmandje

De culinaire ziel van Nederland

aan tafel met boeren, burgers, kooplui en zeevaarders

Eddie Niesten
Boek | Nederlands
€ 49,00
+ 98 punten
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 25
Gratis levering in je Standaard Boekhandel
Haal af binnen de 5 werkdagen nadat je bestelling klaarligt

Omschrijving

Steeds meer ‘Hollandse’ chef-koks verzamelen sterren, vorken en
mutsen in prestigieuze restaurantgidsen. Een ‘inhaalbeweging’
beweren sommigen en misschien hebben ze voor een stukje gelijk.
Maar misschien ook weer niet.
Verbazingwekkend is de opmars allerminst. Er bestaat van oudsher
een rijke regionale keuken die erg verscheiden is. Nederland heeft
een stevige agrarische traditie, naast een bewogen zeevaarthistorie,
gekoppeld aan een uitgesproken commerciële spirit. Dit werkt
in alle opzichten verrijkend.
Hoog tijd dus om diverse bekende en vooral minder bekende facetten
van de Nederlandse keuken onder de schijnwerpers te plaatsen.
Vele ‘oude’ recepten geven de toon aan, worden verfijnd of herontdekt.
Hoge toppen worden immers pas bereikt vanuit een brede basis.
Het boek is een boeiende tocht van toen tot nu, langs het hoe en
waarom van de Nederlandse culinaire ziel.


Specificaties

  • Productcode (EAN): 9789044133516
  • Verschijningsdatum: 26/09/2016
  • Aantal bladzijden: 391
  • Uitgeverij: Garant Uitgevers
  • Reeks: Keuken en tafel
  • Nummer in reeks: 3
Toon meer

Beoordelingen

Uitgebreide specificaties

Betrokkenen

Inhoud

  • Aantal bladzijden: 391
  • Productcode (EAN): 9789044133516
  • Taal: Nederlands
  • Verschijningsdatum: 26/09/2016
  • Reeks: Keuken en tafel
  • Nummer in reeks: 3