Je cadeautjes zeker op tijd in huis hebben voor de feestdagen? Kom langs in onze winkels en vind het perfecte geschenk!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Je cadeautjes zeker op tijd in huis hebben voor de feestdagen? Kom langs in onze winkels en vind het perfecte geschenk!
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten

Cultural Flows in High-End Cuisine

From the Periphery to the Center

Christel Lane, M Pilar Opazo
Paperback | Engels | Routledge Food Studies
€ 86,95
+ 173 punten
Levering 2 à 3 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

Focusing on high-end cuisine, this book examines the flows of culinary knowledge from culturally peripheral locations to two cities at the global center, London and New York.

Through the voices of chefs and other professionals in the industry, this book invites readers to rethink our understandings of high-end and ethnic cuisines, as well as the conventions and principles that shape the contemporary field of gastronomy and fine-dining. It examines a broad range of cuisines, including Peruvian, Korean, Mexican, Malaysian, Senegalese, West African, Thai, Chinese, and Indian, and conveys the chefs' voices as they strive to elevate their cuisines through discursive and material means, including the shaping of menus, and restaurant decor. While the main focus falls on chefs as the producers of high-end cuisines, this book also gives consideration to their consumers, that is cosmopolitan diners in the two global cities, and to the influence of culinary intermediaries judging and legitimizing their high-end status. Theoretically, this book contributes to the debate on cultural globalization. It undertakes a study of hitherto rarely examined cultural counterflows or reverse cultural globalization and analyzes both the precipitants of this occurrence and the effects of cultural counterflows on both Western global cities and the home countries of chefs.

This book will be of great interest to students and scholars of food studies, food cultures, cultural globalization, and culinary studies.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
230
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9781032702674
Verschijningsdatum:
26/12/2025
Uitvoering:
Paperback
Formaat:
Trade paperback (VS)
Afmetingen:
156 mm x 234 mm
Gewicht:
340 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 173 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
CADEAU

Onze must-reads: hét eindejaarsgeschenk

Vul een gat in iemands lectuur
CADEAU
GDABD Must-read
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.