Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The first and only book for collectors of cast-iron Bundt pans. Includes pans from both the US and Germany.
Many of the cast-iron foundries in Germany were converted to support the German military during WWI and WWII. Unfortunately for these foundries, this made them prime military targets. The result was many of the foundries were destroyed, along with all their records, catalogs, patterns, and molds. Little information was left behind for collectors to research and catalog the foundry marks on many of the collectible pans cast in Germany. Known manufacturers covered include the following:
Berkley Machine Works and Foundry Co. Buzuluk a.s. Cousances-Le Creuset Eisenwerk Lauchhammer Eisenwerk Martinlamitz GmbH Frank'sche Eisenwerk GmbH Gottbill ser Erben Eisenwerk Griswold Manufacturing Co. Frank W Hay and Sons J. C. Roberts John Wright Company Lodge Manufacturing Co. Savery and Co. Wagner Manufacturing Co. Węgierska Górka Eisenwerk Zelezárny a Smaltovny Bartelmus a.s.
The author spent four years researching online and in person in Germany, France, and the Czech Republic the origin of all of these pans and includes select images of each pan, dimensions, key notable characteristics, and baking volumes for more than 100 examples.