• Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 30
  • Ruim aanbod met 7 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Bedrijf & Technologie
  3. Techniek
  4. Characterisation of the Mechanical Properties of Heat-Induced Protein Deposits in Immersed Cleaning Systems

Characterisation of the Mechanical Properties of Heat-Induced Protein Deposits in Immersed Cleaning Systems

Jintian Liu
Hardcover | Engels | Mechanics and Adaptronics
€ 259,45
+ 518 punten
Uitvoering
Levering 2 à 3 weken
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering vanaf € 30 (via bpost)
Gratis levering in je Standaard Boekhandel

Omschrijving

During heat treatment in dairy production, the rapid formation of heat-induced fouling deposits on the plant surface leads to reduced efficiency of heat transfer. Therefore, a regular cleaning process is required to soften the heat-induced protein deposits and then remove them from the plant surface. The mechanical property of the deposits is one of the key issues of the cleaning mechanisms since the non-fractured behaviour dominates the deformation of the fouling layer and the failure behaviour has a great impact on the cohesive removal of fouling deposits. Considering the complicated geometry of fouling deposits and their irregular distribution, indentation experiments were carried out on various kinds of protein deposits. The experimental results reveal the significant influence of the thickness of fouling deposits on their mechanical behaviour and the time-dependent nonlinear behaviour of the deposits.

Furthermore, heat-induced whey protein gel was used as the modelmaterial for fouling deposits and the non-fractured and fracture behaviour was characterized using compression and wire cutting experiments, respectively. The material parameters identified using the inverse finite element method allow the prediction of fracture behaviour under localized external loads and provide a deeper insight into cohesive removal. To investigate the softening effect during caustic washing, tensile experiments were conducted on chemically treated and untreated whey protein gels. Adequate chemical degradation leads to a softer mechanical response and increased stress relaxation, making whey protein gels more flowable and more resistant to tensile deformation. The experimental results provide useful data on the failure behaviour of chemically treated whey protein gels.

Specificaties

Betrokkenen

Auteur(s):
Uitgeverij:

Inhoud

Aantal bladzijden:
88
Taal:
Engels
Reeks:

Eigenschappen

Productcode (EAN):
9783031218484
Verschijningsdatum:
3/01/2023
Uitvoering:
Hardcover
Formaat:
Genaaid
Afmetingen:
156 mm x 234 mm
Gewicht:
335 g
Standaard Boekhandel

Alleen bij Standaard Boekhandel

+ 518 punten op je klantenkaart van Standaard Boekhandel
CADEAU

Suske en Wiske & Jommeke trakteren

Koop hun avonturen nu voor slechts € 5!
CADEAU
actie strips
CADEAU

Een goed verhaal is geld waard

Krijg nu een € 4 voucher bij elke aankoop vanaf € 40
CADEAU
Terugkeeractie
E-BOOK ACTIE

Tot meer dan 50% korting

op een selectie e-books
E-BOOK ACTIE
E-bookactie korting
Standaard Boekhandel

Beoordelingen

We publiceren alleen reviews die voldoen aan de voorwaarden voor reviews. Bekijk onze voorwaarden voor reviews.