Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Of het nu gaat om een grand cru van Bordeaux of een anonieme coup de rouge: een glas wijn drinken is mooi. Maar nog mooier is dat te doen als je iets afweet van de geschiedenis van deze godendrank. In dit rijkelijk geïllustreerd boek neemt Jacques R. Pauwels je mee op een lange tocht. Zijn verhaal begint tienduizend jaar geleden in de uitlopers van de Kaukasus waar de wijnbouw werd ‘uitgevonden’. Via de Oude Grieken en Romeinen bereikte het verbouwen, oogsten, persen, gisten en bottelen van druiven zijn beloofde land, de thuisbasis van Bacchus: Gallië. Bacchus in Gallië is het relaas van een geschiedenis in golfbewegingen. Met hoogtepunten, zoals de middeleeuwen toen er nog geen concurrentie bestond van koffie of frisdrank. Maar ook met dieptepunten, zoals de rampzalige crisis op het einde van de 19de eeuw met dank aan de uit Noord-Amerika afkomstige druifluis, of de Tweede Wereldoorlog toen oenofiele nazi’s zoals Göring de wijnkelders van Champagne plunderden. Een boek om te ‘degusteren’.