Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Of het nu gaat om een Bourgondische grand cru of een anonieme coup de rouge: wijn drinken is een genot. Maar nog mooier is dat te doen als je iets afweet van de geschiedenis van deze godendrank, die in dit rijkelijk geïllustreerde boek geschetst wordt. Het epos begint in de Kaukasus waar de wijnbouw 10.000 jaar geleden werd ‘uitgevonden’. Via de Grieken en Romeinen bereikte de viticultuur Gallië, het ‘beloofde land’ van Bacchus. De wijngod heeft er hoogtepunten beleefd, zoals de middeleeuwen toen er nog geen concurrentie bestond van koffie of frisdrank en wingerds zelfs geplant werden in het hoge noorden van het Franse koninkrijk, het graafschap Vlaanderen. Maar ook dieptepunten, zoals de rampzalige crisis van omstreeks 1900, veroorzaakt door de uit Amerika afkomstige druifluis. En er waren ambivalente episodes zoals de vroegmoderne tijd, toen Bacchus enerzijds terrein verloor maar anderzijds Frankrijk nieuwe soorten nectar schonk, zoals champagne. Een boek om te ‘degusteren’.