Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
The close proximity of creative artistic work to the art of cooking is fascinating, and yet little notice is taken of it. This publication directs attention to the multifaceted relationship between both places as workshops of untethered inspiration and mysterious alchemy, as sites for creative chaos and orderly thought, and as a social representation of individual refuge. Focus is placed here on the importance and the depiction of the studio and the kitchen today and throughout history: artistic workplaces have gone from being workshops of master artisans, imposing studios, and factory-like lofts to becoming high-tech multimedia labs. This was accompanied by the transformation from archaic fire pit and the farmstead s efficient kitchen-cum-living room to high-tech equipment. The book features sixteenth-century wood engravings, paintings from the Golden Age of Pieter Bruegel the Elder, and works by Joseph Beuys, Andy Warhol, and contemporary artists such as Cindy Sherman and Erwin Wurm.