Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
During the normal metabolism in our body, hydroxyl and reactive oxygen radicals also referred as "Free radicals" are produced. They are unstable and extremely reactive in nature and responsible to damage almost every molecule found in living cells. Thereby free radicals affect human health and lead to several degenerative diseases like atherosclerosis, hypertension, heart attack, diabetes, arthritis, immunosuppression, neurodegenerative diseases, parkinson's and alzheimer's diseases, cancer and premature body aging. While "Antioxidants" are the compounds which can reverse the damage. Medicinal plants, herbs and spices are a rich source of natural antioxidants. Thus their consumption or use can reduce the free radicals damage. Different antioxidant compounds have various mode of actions on free radicals. Thus antioxidant potential of desired compound can be screened effectively by using more than one antioxidant assay. In the present study four essential oils of Indian plants namely, Cymbopogon citrates, Eucalyptus globules, Gaultheria procumbens and Syzygium aromaticum were studied for HPTLC and screened for the presence of antioxidant potency using % TPC, DPPH RSA and FICA assays.