Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Plants have been an important source of medicine for thousands of years. Plants are rich source of natural antioxidant i.e. tocopherols, vitamin C, flavonoids and phenolic compounds. Whole plant samples of Swertia chirata were purchased from the local market of Faisalabad, Pakistan. The dried and ground sample subjected for extraction by shaking method with different solvents i.e. 75% methanol and ethanol. In the present study antioxidant activity of plant Swertia chirata was investigated by measuring total phenolics (TPC), total flavonoids (TFC), DPPH (2, 2-Diphenyl-1-picrylhydrazyl) and Percent inhibition of linoleic acid peroxidation. The total phenolics (TPC) obtained from methanol 2.565g / 100g from ethanol 1.612g / 100g gallic acid equivalents. TFC obtained from methanol 13.247g / 100g from ethanol 10.948g / 100g catechin equivalents, inhibition of linoleic acid peroxidation obtained from methanol 94.04% from ethanol 93.05% and Percentages scavenging of plant Swertia chirata obtained from methanol extract 84.32% from ethanol extract 82.54%.