Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Fungal infection on plants, directly affect the yield. Moreover, they affect the quality of produce and often make it unhealthy by producing harmful mycotoxins. In this context, ready-to-market commodity fruits and vegetables are highly susceptible to microbiological infestations, even during production with available most advanced. Improper post-harvest handling too results in over 20% fungal decay post-harvest losses. As International agencies monitoring world food resources have acknowledged to reduce plant diseases and post-harvest losses to match future food needs. Thus, in order to combat the harmful effect that has been exhibited by synthetic chemical fungicides, botanical extracts can be successfully implemented to prevent the fungal deterioration, decay and to protect crops including prolonged storage life of perishables. In the present study, plants extracts showing broad-spectrum antifungal activity and being effective at a low concentration, were used in formulating a botanical fungicide. Such formulations containing a mixture of plant extracts are known to have broad-spectrum effect. Moreover, the mixture may have synergistic effect with unique mode of action.