Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
de obseruatione ciborum was written as a letter to Theodoric the Ostrogoth, barbarian ruler of Italy at the beginning of the 6th century CE by the Greek physician Anthimus (511-534) while serving as Theodoric's ambassador to the King of the Franks. Not a recipe book but a letter about foods - which were good for you, which bad, and, sometimes, how to cook and serve them, it may yet reasonably be called the first French cookery book. This is the paperback edition of a book first published in 1996 with its new and more accurate modern language translation, printed with the Latin and English in parallel on facing pages. The translator, Mark Grant, provides a general historical introduction - which corrects various errors of fact in earlier editions - a Latin text based on the editio princeps of 1864, a modern English translation, and a full commentary on the work itself, with many cross-references to classical medical treatises, the literature of classical cookery and modern scholarship concerning the food and cookery of the early Merovingian Franks.