Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Increased production of -amylase was observed with Bacillus amyloliquefaciens in the present study with wheat flour among the various agro-byproducts tested. The amylase from the bacterium was optimally active at a temperature of 37°C for 72h at pH 4±0.2 by using solid substrate (wheat flour) with the initial moisture of 80% and inoculated with Bacillus amyloliquefaciens of 2×106 cfu ml-1 of inoculum size. Supplementation with 0.04M KH2PO4, 1% maltose as a carbon source, tryptone and ammonium chloride as inorganic and organic nitrogen source in the substrate enhanced the enzyme yield considerably. The -amylase from Bacillus amyloliquefaciens was partially purified by ammonium sulphate precipitation and ion exchange chromatography. Purification of amylase enzyme yielding a 2.05 fold purified enzyme with a specific activity of 11214.70 IU/mg. Characterization of purified enzyme revealed maximum stability on 65 C temperature at pH 6±0.2. The enzyme was stable against Ca+2, Fe+3, Mn+2 metal ions however Cu+2 showed inhibitory effect. The characteristics of the enzyme qualify it as a good enzyme in biotechnological applications.