Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
This practical guide was first published in 1776: in this reissue of the two-volume 1777 second edition, the two volumes have been bound in one book. John Kennedy (d.1790) was the gardener to Sir Thomas Gascoigne, the owner of Parlington Hall in Yorkshire, and his book is addressed to landowners and their head gardeners. His concern is with 'the planting of poor wastes, moorlands, and apparent mountains', as well as with hothouse plants such as pineapples and vines, and delicacies including asparagus and cultivated mushrooms. At the other end of the scale, he also provides sections on field-cabbages, carrots and turnips as feed for cattle. In each of these areas, he gives detailed descriptions of the preparation of the ground, the tools needed, propagation techniques, and the subsequent management of pests and diseases. This is a fascinating treatise on the gardening skills needed on a grand eighteenth-century agricultural estate.