Standaard Boekhandel gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën om de website goed te laten werken en je een betere surfervaring te bezorgen.
Hieronder kan je kiezen welke cookies je wilt inschakelen:
Technische en functionele cookies
Deze cookies zijn essentieel om de website goed te laten functioneren, en laten je toe om bijvoorbeeld in te loggen. Je kan deze cookies niet uitschakelen.
Analytische cookies
Deze cookies verzamelen anonieme informatie over het gebruik van onze website. Op die manier kunnen we de website beter afstemmen op de behoeften van de gebruikers.
Marketingcookies
Deze cookies delen je gedrag op onze website met externe partijen, zodat je op externe platformen relevantere advertenties van Standaard Boekhandel te zien krijgt.
Je cadeautjes zeker op tijd in huis hebben voor de feestdagen? Kom langs in onze winkels en vind het perfecte geschenk!
Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
Gratis thuislevering in België vanaf € 30
Ruim aanbod met 7 miljoen producten
Je cadeautjes zeker op tijd in huis hebben voor de feestdagen? Kom langs in onze winkels en vind het perfecte geschenk!
Je kan maximaal 250 producten tegelijk aan je winkelmandje toevoegen. Verwijdere enkele producten uit je winkelmandje, of splits je bestelling op in meerdere bestellingen.
Als je het over een meer plantaardige voeding hebt, heeft iedereen daar wel wat over te zeggen. Maar hoe zit het nou echt, en wie moet je geloven in de jungle van meningen die vaak politiek of moreel beladen zijn? In een overzichtelijk naslagwerk worden aan de hand van vijf hoofdthema’s 77 feiten en fabels behandeld over vegetarisch eten, het eten van vlees en vis, veganistisch eten en in zijn algemeenheid: over plantaardig eten.
Is vlees eten slecht voor je? Krijg je wel alle voedingsstoffen binnen als je geen vlees, vis, zuivel en eieren eet? Krijg je sneller een hartaanval als je geen vis eet? Is dierlijk eiwit beter dan plantaardig, en moet je dus granen en peulvruchten combineren ter compensatie hiervan? Ben je als vegetariër gevrijwaard van voedselinfecties? Hoe kan wijn niet-vegetarisch zijn? Worden vegetariërs ouder, maar breken ze wel sneller hun botten?
In 77 Feiten en fabels rond plantaardig eten putten Sytske de Waart en Hans Kraak uit hun decennialange ervaring met dit soort vragen. Op heldere, genuanceerde én wetenschappelijk onderbouwde wijze geven ze antwoorden op deze, en vele andere vragen. Niet elke stelling bleek met een eenduidig ja of nee te beantwoorden te zijn. Om die reden is ook een aantal professionals die hun sporen verdiend hebben in het werkveld van (minder) vlees eten geïnterviewd over onderwerpen waar veel discussie over is. Onder hen: Isabel Boerdam, Jan Buining, Hans Dagevos, Pieter Dagnelie, Mac van Dinther, Corné van Dooren, Esther Ouwehand, Valeriya Stokman, Dirk-Jan Verdonk en Roos Vonk.
Met tekeningen van Heleen van der Male
Sytske de Waart (1963) is al ruim 20 jaar voedingskundige van de Vegetariërsbond, en werkte onder andere bij het Voedingscentrum, Milieu Centraal en Naturalis Biodiversity Center. Ze schrijft over (vegetarische) voeding in Lekker.Vega, het tijdschrift van de Vegetariërsbond.
Hans Kraak (1965) werkte o.a. bij het ministerie van Landbouw en het Voedingscentrum, en bij verschillende media als journalist. Eerder schreef hij '77 fabels & feiten over onze voeding' (herziene editie 2016), '77 fabels & feiten over afvallen' (2015) en 77 fabels en feiten over kindervoeding (2021).
"Dit boek bevat uiteenlopende inzichten en weetjes die de lezers zullen helpen om stappen te zetten in de richting van (meer) plantaardig eten en daarmee deelnemers te worden aan de beweging naar een gezonder, duurzamer en diervriendelijker dieet." Hans Dagevos, senior scientist & consumptiesocioloog Wageningen University & Research