Kom naar YALFest Vlaanderen – Hét festival voor YA-liefhebbers!

Bestel je tickets

Het YALFest (Young Adult Literatuur Festival) is sinds 2016 een groot succes
in Nederland. Dit jaar komt er voor het eerst ook een Vlaamse editie!

Op vrijdag 20 april verwelkomen we alle liefhebbers van Young Adult-literatuur in
FOMU Antwerpen, voor een feestelijke avond over boeken, boeken en nog eens boeken.

Met internationale YA-auteurs Sara Holland, Taran Matharu, Sarah Crossan,
Laura Steven, Tomi Adeyemi, Kass Morgan ... en met jou!

Bestel nu je tickets voor YALFest

Waar? FOMU - Fotomuseum Antwerpen, Waalsekaai 47, Antwerpen
Wanneer? vrijdag 20 april, van 19.00 tot 22.00 uur
Wie? Sara Holland, Taran Matharu, Sarah Crossan,
  Laura Steven, Tomi Adeyemi, Kass Morgan ... en jij!

Op YALFest Vlaanderen verwelkomen we deze auteurs:

UPDATE 06/04: Sarah Pinborough heeft helaas moeten afzeggen om persoonlijke redenen. In de plaats daarvan verwelkomen we de Ierse YA-auteur Sarah Crossan, bekend van 'Een' en 'Gewicht van water'.

Sara Holland

Sara Holland

Sara Holland groeide op in een klein stadje in Minnesota, tussen honderden boeken. Ze studeerde aan Wesleyan University en werkte in een theewinkel, een tandartspraktijk en een uitgeverij. Ze is meestal te vinden in een van de vele boekwinkels in New York. 'Everless' is haar eerste boek.
foto © Suburban Photography

Taran Matharu

Taran Matharu

Taran Matharu schreef z'n eerste verhaal toen hij 9 jaar oud was. Hij werd ontdekt via Wattpad. Alle delen uit de 'Summoner'-serie waren New York Times-bestsellers. Volgens Taran heeft hoofdpersonage Fletcher veel gemeen met de jongere versie van hemzelf: "Rebellerend tegen onrechtvaardigheid en op zoek naar zijn eigen plek in de wereld."
foto © Sally Felton

Sarah Crossan

Sarah Crossan

De Ierse Sarah Crossan werd geboren in Dublin. Ze studeerde Filosofie en Literatuur, en woonde al in Ierland, Engeland en New York. Haar werk is meerdere malen bekroond. Je kent haar van de boeken 'Een' en 'Gewicht van water'. Binnenkort verschijnt 'Nieuwe maan'.

Laura Steven

Laura Steven

Laura Steven komt uit het noorden van Engeland en is schrijver, journalist en screenwriter. Ze werkt bij een non-profitorganisatie die vrouwelijke schrijvers ondersteunt. Laura heeft een MA in Creatief Schrijven. 'Allesbehalve oké' is haar eerste boek.
foto © Charlotte Summers

Tomi Adeyemi

Tomi Adeyemi

Tomi Adeyemi (1994) is een Nigeriaans-Amerikaanse auteur. Ze woont in San Diego en studeerde Engelse literatuur aan Harvard. Na haar studie kreeg ze een onderzoeksbeurs waarmee ze West-Afrikaanse mythologie en cultuur kon bestuderen. Dit inspireerde haar tot het schrijven van de serie 'Children of Orïsha'. Deel 2 en 3 verschijnen respectievelijk in het voorjaar van 2019 en 2020.
foto © Elena Seibert

Kass Morgan

Kass Morgan

Kass Morgan is de auteur van de bestsellerserie 'De 100', die ook als tv-serie op Netflix is te zien. Momenteel schrijft ze aan een nieuwe serie, die in september verschijnt. Kass werkt voor een uitgeverij (ze redigeerde onder andere 'The Graces' van Laure Eve!) en woont in New York, waar ze elke dag vreest dat haar IKEA-kast bezwijkt en ze bedolven wordt onder sci-fi en Victoriaanse romans.