• Gratis levering in België
  • Altijd een winkel in je buurt
  • Ruim aanbod met 12 miljoen producten

Onze winkels zijn momenteel gesloten. Online bestellen kan nog steeds 24/7, en we leveren alle bestellingen tijdelijk GRATIS aan huis (ongeacht het bedrag dat je besteedt).
Hou er wel rekening mee dat je pakketje door de grote drukte vertraging kan oplopen. Bij vragen kan een reactie van onze klantendienst ook iets langer op zich laten wachten.
Bedankt voor je begrip.

Wil je meer weten over onze service tijdens de coronacrisis? Bekijk hier de meest gestelde vragen van de afgelopen weken.

  • Winkels
  • Verlanglijstje
  • Winkelmandje
  1. Home
  2. Boeken
  3. Vrije tijd
  4. Hobby
  5. Lannoo's dicht-bij-huisgidsen Fietsen in de grensstreek ten zuiden van Vlaanderen

Lannoo's dicht-bij-huisgidsen Fietsen in de grensstreek ten zuiden van Vlaanderen

15 verrassende fietstochten net onder de taalgrens

Ward Van Loock
Nederlands | Paperback
€ 13,73
+ 27 punten
Eenvoudig bestellen
Veilig betalen
Gratis thuislevering in België

Omschrijving

15 lusvormige tochten in de mooiste fietsgebieden net onder de taalgrens

Op een boogscheut van Vlaanderen en toch verrassend onbekend

Van Le pays blanc rond Doornik over het Roman Païs in Waals-Brabant tot Luiks Haspengouw en het Natuurpark van de Méhaigne

Met verschillende RAVeL-trajecten en parcours over rustige jaagpaden

Met overzichtelijke routewijzers en -kaarten


Dwars door België loopt er van west naar oost een hobbelige lijn die het land in tweeën lijkt te verdelen. Ten noorden van die scheidingslijn wordt er Nederlands gesproken, onder die grens is Frans de omgangstaal.Van de Henegouwse enclave Comines (Komen) tot het Limburgse Voeren (Fouron) liggen er 11 gemeenten tegen de taalgrens geplakt waar er een bestuurlijke tweetaligheid heerst in de vorm van taalfaciliteiten. Nieuwsgierig naar het samenleven van Vlamingen en Walen langs deze grens, tekende Ward Van Loock 15 dagtochten uit. Op 11 ervan maak je kennis met de twee culturen. Maar alle tochten onthullen een stukje onbekend én ongerept België, begrepen tussen de taalgrens en Samber-Maaslijn.
De auteur ontdekte dat vele Waalse RAVeL-paden doorlopen tot in Vlaanderen. Naast die voormalige spoorwegen maakte hij ook gebruik van enkele weinig gekende, bewegwijzerde (auto)routes. Trouwens, 9 van 15 fietstrajecten zijn nagenoeg volledig bewegwijzerd en de meeste tochten lopen, voor minstens 50 %, over verkeersvrije wegen.
De lengte van de tochten schommelt tussen 33 en 63 km, waardoor deze gids zowel de occasionele als de meer geoefende fietser zal aanspreken.

Specificaties

Toon meer

Beoordelingen

Uitgebreide specificaties

Betrokkenen

Inhoud