Winkelmandje

Vragen?

Contacteer onze klantendienst voor al je vragen.
Mail of bel 078/10.00.78 (lokaal tarief).
Bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 19.30 uur, op zaterdag van 9.30 tot 17 uur.

Subtotaal€ 0,00

Verzendkosten

Totaal (inclusief BTW)€ 0,00

Verzendkosten

 • GRATIS bij afhaling in je Standaard Boekhandel.
 • Bezorgen in België (€ 2,45) en Nederland (€ 4,50)
 • Geen verzendkosten voor e-books

Betaling

 • Bij afhaling in je Standaard Boekhandel op vertoon van je klantenkaart
 • Online veilige betaling met SSL-verbinding
  onlinePaymentProviders

De Bourgondiërs

Bart Van Loo Hardcover Nederlandstalig € 34,99
 • Op werkdagen voor 22 u. besteld, volgende dag geleverd
 • Bekijk meer info Bestel je op maandag t.e.m. vrijdag voor 22 uur? Dan wordt je bestelling de volgende dag geleverd.

  Bestel je op zaterdag of zondag? Dan wordt je bestelling dinsdag geleverd.

  We doen er alles aan om je bestelling op tijd te leveren, maar in uitzonderlijke gevallen kan de levering vertraagd zijn.
Beschikbaar binnen 30 min.:

Verzendkosten

 • GRATIS  bij afhaling in je Standaard Boekhandel.
 • Bezorgen in België (€ 2,45) en Nederland (€ 4,50)
 • Geen verzendkosten voor e-books

Betaling

 • Bij afhaling in je Standaard Boekhandel op vertoon van je klantenkaart
 • Online veilige betaling met SSL-verbinding

Omschrijving

'Een proeve van groot meesterschap' - Frits van Oostrom 'Vol cliffhangers en aangrijpende passages. Onweerstaanbaar' - Herman Pleij De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.
Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren."

Productdetails

ISBN: 9789403139005
Publicatiedatum: 18/01/2019
Pagina's: 560
Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Gewicht: 1019 gr
Uitvoering: Met harde kaft
Afmetingen: 238 mm x 159 mm x 45 mm
Editie: 1

Reviews

de bourgondiers 06/03/2019 review.author.anonymous

Ik nam ook contact met de uitgeverij en Bart van Loo zelf ivm 2 foutjes, die niks afdoen aan mijn respect voor dit (alweer) schittered werk :
1/ Pag 54: Die 5 dagen van “jan de postuume” was niet in 1328, maar in 1316. Na hem volgden nog Filips V de lange en Karel IV de Schone. Het was dus niet na jan de postuume dat de Valois begonnen, maar na Karel IV de schone2/ Op pag. 304 staat correct de sterfdatum van Filips de Stoute zijn eerste
vrouw : Catharina v Frankrijk, 1446 Maar in het overzicht op pag. 575
vermeldt u verkeerdelijk 1422.

tweede druk 11/02/2019 Johanna D.

Beste Klant, 

Ik heb hierover contact opgenomen met de schrijver, Bart Van Loo. Het gaat hier over een kleine fout, die ondertussen aangepast is in de nieuwe druk van dit boek. Kleine foutjes zijn nu eenmaal menselijk en niet te voorkomen, maar gelukkig wel op te lossen. 

Met vriendelijke groet,

Standaard Boekhandel.


Historische waarheid checken aub 10/02/2019 review.author.anonymous

Ik zit pas aan blz 87 en ik lees  " ... het jaar 1305, het jaar dat er voor paus Johannes XXII niets anders opzat dan het door extreem geweld geplaagde Rome te verlaten." Ten eerste is er in 1305 nog absoluut geen sprake van Johannes XXII. In 1305 werd op 5 juni Bertrand De Got, aartsbisschop van Bordeaux in Perugia verkozen tot paus onder de naam Clemens V. Aanvankelijk had hij geen vaste residentie in Frankrijk en het was pas in 1309 dat hij zich in Avignon vestigde. Deze paus is dus nooit in Rome geweest.  2 jaar  na zijn dood werd zijn opvolger Jacques Duèse in 1316 verkozen tot paus in Lyon en naam hij de naam Johannes XXII aan.Ook hij is NOOIT in Rome geweest. Beste mijnheer Van Loo, dit zijn zaken die makkelijk te verifiëren zijn (zie bv "De Pausen" van Richard P. McBrien) en die ontoelaatbaar zijn voor iemand die de ambitie heeft een historisch relaas te schrijven. By the way, tot deze blz las ik zeer weinig over de rol van de vrouw en het dagelijkse leven in de  vroege middeleeuwen. Wij, Romanisten van de oude stempel, kregen als verplichte lectuur de werken mee van Professor Georges Duby  (Histoire de la civilisation française en Storia delle donne in occidente) en daar haalden we toen zeker ons voordeel mee. Kortom, ik ben enigszins ontgoocheld tot nu toe. Hopelijk valt het vervolg beter mee.