Tussen 12 en 14 uur vandaag kan de activatie van je e-books vertraging oplopen. E-books die je bestelt tussen 12 en 14 uur, worden vanaf 14 uur geactiveerd.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
Tussen 12 en 14 uur vandaag kan de activatie van je e-books vertraging oplopen. E-books die je bestelt tussen 12 en 14 uur, worden vanaf 14 uur geactiveerd.
  • Afhalen na 1 uur in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Boeken
  2. Vrije tijd
  3. Reizen
  4. Boekje vakantie naar Duitsland

Boekje vakantie naar… Duitsland!

Soms hoef je je vakantiebestemming niet ver te zoeken. Duitsland heeft namelijk alles in huis voor elke soort reiziger: prachtige natuur en bakken geschiedenis en cultuur. Voor wie Deutschland nu niet meteen op het lijstje heeft staan, hebben we een aantal boeken, verhalen en reisgidsen die je in een oogopslag naar ons buurland meenemen. Gute Reise!

Elk van deze boeken kan je bij jou thuis laten leveren of afhalen in een Standaard Boekhandel in de buurt.

Boekje vakantie naar Duitsland

Boekje vakantieEen schat aan geschiedenis

Geschiedenis loopt als een rode draad doorheen Duitsland. Dat zie je aan de vele kastelen en paleizen van het land, maar natuurlijk ook aan steden als Berlijn en München. Het goede nieuws is dat je geen musea moet bezoeken om de geschiedenis van Duitsland in te duiken. Deze boeken helpen je op weg!

Lees nog meer boeken over geschiedenis en actualiteit wereldwijd.

Boekje vakantieBakermat van beroemde sprookjes

Wist je dat enkele van ’s werelds meest geliefde sprookjes uit Duitsland komen? Klassiekers die al generaties lang meegaan, zoals Assepoester, Sneeuwwitje en Roodkapje, werden geschreven door de Duitse Gebroeders Grimm. Ook ‘Het oneindige verhaal’, een ultieme favoriet van vele kinderen, is van Duitse oorsprong.

Ontdek meer sprookjes en kinderboeken vanuit alle hoeken van de wereld.

Boekje vakantieVerslavende boeken voor tieners

Als je tieners dan toch aan iets verslaafd zijn, dan kan het maar beter aan lezen zijn! Geef je pubers deze zomer een van deze (ont)spannende jeugdboeken van Duitse auteurs en bezorg hen urenlang leesplezier. Bovendien is het ook nog eens goed voor je elektriciteitsfactuur!

Je vindt nog veel meer tienerboeken in onze webshop en winkels.

Boekje vakantieHedendaagse en klassieke literatuur

Wie naast de plaatselijke keuken ook graag eens proeft van de Duitse literatuur, heeft een uitgebreide keuze aan topauteurs van vroeger en nu. Laat je verrassen door meeslepende verhalen als ‘Christian F.’, ‘Het parfum’ en ‘De toverberg’, of kies voor de tijdloze klassiekers van o.a. Kafka, Goethe en Grass.

Ontdek onze collectie literaire romans en ontsnap deze zomer naar een ander land of tijdperk vanop je eigen terras.

Boekje vakantieThrillers die zich afspelen in Duitsland

Steden boordevol geschiedenis, zoals Berlijn, Dresden en München, vormen het ideale toneel voor misdaadromans. In Duitse thrillers is er vaak veel aandacht voor de plaats waarop het verhaal zich afspeelt, zodat je bijna het gevoel krijgt dat je er zelf rondloopt. Scandinavische misdaadauteurs kunnen maar beter uitkijken, want deze spannende boeken verslind je in een mum van tijd!

Bekijk alle spannende boeken, thrillers en detectives in onze webshop en winkels.

Boekje vakantieTanzen op Duitse klanken

Muziek is nog zo’n leuke manier om je enkele uurtjes in Duitsland te wanen. Ons buurland staat misschien wel het meest bekend om Schlagermuziek, maar ook enkele van ’s werelds grootste klassieke componisten waren Duitsers. Denk maar aan Bach, Beethoven en Wagner. Heb je het toch meer voor het betere gitaargeweld, reis dan naar Deutschland met Rammstein, Scorpions of Die Toten Hosen.

Bekijk al onze muziekalbums om nieuwe topbands te ontdekken.

Boekje vakantieDe leukste spelletjesboeken voor onderweg

Je vakantie is pas echt begonnen als je vanop de achterbank “Zijn we er al?” en “Hoe ver is het nog?” hoort weerklinken. Of je nu ver weg gaat of dicht bij huis blijft, de reis naar je vakantiebestemming kan voor kinderen erg lang duren… En dan wil de verveling wel eens toeslaan. Gelukkig zijn er heel veel toffe boekjes en spelletjes voor onderweg om je kinderen mee te vermaken. Voor je het weet, zijn jullie op je bestemming!

Bekijk alle leuke en leerzame spelletjesboeken voor onderweg

Boekje vakantieReisgidsen

Duitsland op papier is al mooi, maar in het echt nog veel mooier. Wil je graag op stedentrip naar Berlijn, Keulen of Frankfurt, of plan je een wandelvakantie in de Eifel- of Moezelstreek? Raadpleeg een van onze reisgidsen en stippel je droomvakantie uit.

Blader door al onze reis- en stedengidsen voor tips over elke bestemming.