• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Maud Vanhauwaert

Maud Vanhauwaert

Maud Vanhauwaert is schrijver en theatermaker. Ze behaalde een masterdiploma Taal-en Letterkunde aan de universiteit van Antwerpen met het eindwerk Zwervende Centra. Een onmogelijk onderzoek naar het schrijfproces van dichters. Ze behaalde ook een masterdiploma Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen, waar ze nu zelf doceert.

Voor haar poëziedebuut Ik ben mogelijk kreeg Maud Vanhauwaert de Vrouw Debuut Prijs. Met haar bundel Wij zijn evenwijdig won ze de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninck-wedstrijd. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. Met haar performances trad ze op, op radio en tv, in binnen- en buitenland, van opera tot schapenstal.  In 2015 stelde ze haar eerste avondvullende solo-voorstelling ‘Het is de moeite’ voor aan het publiek. In 2019 volgde haar tweede voorstelling, 'Mijn punt is eigenlijk'  samen met multi-instrumentalisten Geert Waegeman en Tom Kestens.

In 2018-2019 is ze stadsdichter van Antwerpen. Maud Vanhauwaert maakt ook deel uit van het Versopolis-project, waarvoor ze onder meer al naar het Ledbury Poetry Festival (Groot-Brittannië), het Poet of Freedom Festival (Gdansk, Polen) en de Struga Poetry Evenings (N-Macedonië) reisde.

Ze werd aangesteld tot ereburger van de stad Veurne.

Meer over Maud Vanhauwaert

Resultaten voor "Maud Vanhauwaert"

8 resultaten

Filteren
8 van 8 resultaten getoond