• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
Je kan mogelijk hinder ondervinden wegens een update van de Vivlio cloud. Onze partner voorziet vanaf maandag 14 juni geen onregelmatigheden meer. Bedankt voor je begrip.
  • Winkels
  • Verlanglijstje
  • Winkelmandje
  1. Home
  2. Jan Verheyen

Jan Verheyen

an Jozef Verheyen (Temse, 18 maart 1963) is een Belgisch filmregisseur, presentator en mediafiguur. Verheyen ging in het Sint-Jozef-Klein-Seminarie naar school. Toen al was hij erg creatief en lanceerde hij het klaskrantje "'t Plezierke". Van jongs af aan was Jan Verheyen al een filmfanaat. In 1991regisseerde hij zijn eerste film Boys. Hij organiseerde al verschillende keren De Nacht van de Wansmaak, een filmfestival met trash- en cultfilms. Op TV1 presenteerde hij het praatprogramma Aan tafel.

In 2003 werden Jan Verheyen en Bert Geenen aangesteld als programmadirecteurs van VTM, maar in 2005 nam Verheyen weer ontslag als programmadirecteur, naar eigen zeggen omdat zijn taak volbracht was.

Tussendoor werkt Verheyen ook geregeld mee aan het Canvas-programma De Rechtvaardige Rechters. In september 2006 was Verheyen voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien, namelijk alsdeskundoloog bij de Talpa-quiz De slimste. In het najaar van 2009 zat Verheyen weer in de jury van de slimste op RTL 4.

Hij is ook één van de auteurs van het in 2008 verschenen manifest van de gravensteengroep. In december 2008 ontving Jan Verheyen de erepenning Albert De Cuyper.

Op 28 mei 2010 sprak Jan Verheyen zich uit voor de N-VA. Desgevraagd zei hij: Ik acht de grote politieke partijen verantwoordelijk voor de huidige politieke inertie en wil met mijn stem op 13 juni bij de volgende federale verkiezingen dan ook een signaal uitsturen. Er zijn twee keuzes, ofwel stem je niet ofwel stem je voor een partij die nog niet bezoedeld is door de macht. En dat is voor mij N-VA. 

Vanaf september 2012 tot januari 2013 presenteerde hij samen met Christel Van Dyck de zaterdagochtendtalkshow En nu serieus op Radio 2. Hij volgde Luk Alloo op, die het programma sinds 2008 presenteerde.

Sinds 2010 werkt Verheyen aan een langspeelfilm Het Vonnis waar hij instaat voor zowel de regie als het scenario. In februari 2013 start de productie. 

Bron: Wikipedia.

Meer over deze auteur

Resultaten voor "Jan Verheyen"

2 resultaten

Filteren
2 van 2 resultaten getoond