• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Winkels
  • Verlanglijstje
  • Winkelmandje
  1. Home
  2. Gerard Van Gemert

Gerard Van Gemert

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken. Het steeds terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is sport. In de meeste boeken wordt het voorwoord geschreven door een bekende Nederlander die direct of indirect te maken heeft met de sport waar het boek hoofdzakelijk over gaat. De boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold. 

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Stijn en Storm, waarvan inmiddels elf delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen.Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvolle sporters hun studie kunnen combineren met hun sport. 

De Voetbalgodenserie is inmiddels vertaald naar het Spaans en Portugees. 

Samen met zijn vast illustrator Mark Janssen maakt Van Gemert ook prentenboeken over voetbal. De verhalen gaan over een voetbalzevental met spelers die allemaal uit een ander land komen. Dit jaar komt het derde deel uit. Deze serie is vertaald naar het Deens, Italiaans, Spaans, Portugees en Catalaans. 

Van Gemert is getrouwd en heeft een dochter uit een eerder huwelijk. Zijn echtgenote heeft uit een eerder huwelijk een zoon en twee dochters. 

Bron: Wikipedia.  

Meer over Gerard Van Gemert

Resultaten voor "Gerard Van Gemert"

225 resultaten

Filteren
24 van 225 resultaten getoond