• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  1. Christophe van Gerrewey

Christophe van Gerrewey

Christophe Van Gerrewey (1982) laat zich al jaren in bladen opmerken als een tegendraads en veelzijdig essayist en verhalenschrijver. Hij kreeg er onder meer de essayprijs van Filosofie Magazine en de Prijs voor Jonge Kunstkritiek voor. Korte verhalen van hem kregen een plek in de bloemlezingen Print is dead (2009) en 20 onder 40 (2011) en werden op lof onthaald. In de verhalenbundel Werkelijkheid zonder weerga. Fictionele architectuurkritieken (2005) en in novelles over het werk van Rem Koolhaas en Office Kersten Geers David Van Severen bedacht Christophe Van Gerrewey een bijzondere mengvorm tussen architectuurkritiek en fictie. In 2010 verscheen bij de bibliofiele uitgeverij Druksel zijn bundel Vijf ziekteverhalen. 
In 2012 debuteerde hij met Op de hoogte, genomineerd voor de Bronzen Uil, de Academica Literatuurprijs en een Cutting Edge Award, en bekroond met de Debuutprijs 2013. Amper anderhalf jaar na dit lovend ontvangen debuut bevestigde Christophe Van Gerrewey dat hij een literair schrijver pur sang is met de roman Trein met vertraging (2013). Van Gerrewey is lid van de redactie van het literaire tijdschrift DWB.
Aan de Vakgroep Architectuur & Stedenbouw van de Universiteit Gent werkt hij met steun van het FWO een doctoraat af over de architectuurkritiek van Geert Bekaert.
Meer over Christophe van Gerrewey

Resultaten voor "Christophe van Gerrewey"

3 resultaten

Filteren
3 van 3 resultaten getoond