• Afhalen na 30 minuten in een winkel met voorraad
  • Gratis thuislevering in België vanaf € 25
  • Ruim aanbod met meer dan 10 miljoen producten
  • Winkels
  • Verlanglijstje
  • Winkelmandje
  1. Home
  2. Anne Provoost

Anne Provoost

Anne Provoost schrijft kinderboeken en jeugdromans die je niet gemakkelijk vergeet. Incest, rechts-extremisme, achterbaksheid en ontpoppende seksualiteit zijn voor de Vlaamse schrijfster onderwerpen die niet geschuwd hoeven te worden in de jeugdliteratuur. "In het dagelijks leven ben ik nog wel te pruimen, geloof ik, maar mijn boeken zijn zwaarmoedig. Ik ben doodjaloers op Toon Tellegen. Zijn verhalen geven een licht gevoel in het hoofd. Mijn verhalen geven een wee gevoel in de maag."
Voor haar debuut Mijn tante is een grindewal kreeg Provoost de Boekenleeuw en de Interprovinciale Prijs voor Jeugdliteratuur. Voor Vallen (1994), dat over racisme en extreem-rechts gaat, kreeg ze zowel de Woutertje Pieterse Prijs voor kinder- en jeugdliteratuur als de Boekenleeuw, een Zilveren Leeuw en de eerste Gouden Uil voor jeugdboeken
Provoost schrijft niet alleen romans, maar ook toneelstukken. Zo schreef ze in opdracht van het Cultureel Centrum Hasselt de theatertekst Het hart van twee. De eenakters werden in juni 1994 uitgevoerd door studenten van de Toneelacademie in Maastricht. Het is tot nu toe haar enige toneelstuk. Van Vallen, Provoosts tweede boek is recentelijk een film uitgekomen, gemaakt door Hans Herbots (zie www.falling.be)..
Meer over Anne Provoost

Resultaten voor "Anne Provoost"

28 resultaten

Filteren
24 van 28 resultaten getoond